Οι Ελβετοί είχαν ζητήσει την έκδοση της κ. Ευσεβίου, προκειμένου να δικαστεί εκεί, για την υπόθεση της μήνυσης του Λετονού Μίχαλ Σουμπότινς.

Ανάσα, για την σύζυγο του μεγαλομετόχου του μπασκετικού Αρη, Νίκου Λάσκαρη, Τζώρτζια Ευσεβίου αποτελεί η απόφαση του συμβουλίου εφετών της Αθήνας, που είπε «οχι» στο αίτημα των ελβετικών δικαστικών αρχών, να εκδοθεί και να δικαστεί εκεί.

Οι Ελβετοί είχανν ζητήσει την έκδοση της κ. Ευσεβίου, προκειμένου να δικαστεί εκεί, για την υπόθεση της μήνυσης του Λετονού Μίχαλ Σουμπότινς, που ισχυρίζεται ότι το ζεύγος Λάσκαρη υπεξαίρεσε 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των ελβετικών δικαστικών Αρχών, καθώς η ίδια υπόθεση διερευνάται ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα εκκρεμεί στο στάδιο της ανάκρισης, όπου είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ο Νίκος Λάσκαρης και η Τζώρτζια Ευσεβίου.

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης η Τζώρτζια Ευσεβίου κατέβαλλε την εγγύηση των 200.000 ευρώ, που όρισε η ανακρίτρια μετά από την απολογία της και πλέον είναι ελεύθερη

Αντίθετα ο Νίκος Λάσκαρης δεν κατάφερε μέχρι τώρα να συγκεντρώσει το αντίστοιχο ποσόν της δικής του εγγύησης και υπέβαλε αίτηση μετατροπής της σε άλλο τρόπο πληρωμής και συγκεκριμένα μέσω υποθήκης σε ακίνητο του στο εξωτερικό ή μέσω εγγυητικής επιστολής τραπέζης.

Η ανακρίτρια προς το παρόν δεν απάντησε, καθώς χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων.

Μέχρι να συμφωνήσουν οι δυο δικαστικοί λειτουργοί και σε χρόνο, που δεν προσδιορίστηκε ακόμη, ο κ. Λάσκαρης θα παραμείνει ελεύθερος.

Ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Αρη και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου, είχαν απολογηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην 11η ανακρίτρια, για τη μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδικτυακής πώλησης χρυσού, στην οποία είναι κατηγορούμενοι μετά από μήνυση του Λετονού επιχειρηματία Μίχαλ Σουμπότινς.

Τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας, την οποία έπρεπε να καταβάλλουν μέσα στον Ιανουάριο.

Η σύζυγος Λάσκαρη πλήρωσε τη δική της εγγυοδοσία, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Αρη, που ζήτησε μια ακόμη παράταση από την ανακρίτρια, προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσόν των 200.000 ευρώ.

Η ολιγοήμερη προθεσμία, που ζήτησε, για να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγύησης, του δόθηκε, αλλά ούτε και τότε συγκέντρωσε το ποσόν.

Η τελευταία του ελπίδα να δεχτεί η Δικαιοσύνη να καταβληθεί η εγγύηση με άλλο τρόπο, εκτός μετρητών. Διαφορετικά θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή…

Στις απολογίες τους ο Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του αρνήθηκαν τις κατηγορίες του Λετονού Σουμπότινς ότι «του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ» και υποστήριξαν ότι, είναι θύματα εκβιασμού του Λετονού χειριστή της πλατφόρμας διαδικτυακού χρυσού και της οργάνωσης των Σαϊεντολόγων!

Πηγή: metrosport.gr