Το 8ο Greenwave festival με το σύνθημα O πλανήτης δεν είναι μίας χρήσης θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Πάρκο (απέναντι από τη ΧΑΝΘ).
Πρόκειται για μια εναλλακτική οικολογική γιορτή που διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν και δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, και ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και με τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.
Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης κλπ.
Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει δράσεις και ιδέες για την ελαχιστοποίηση, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων που παράγουμε.
Reduce – Reuse – Recycle
Την ώρα που ο πλανήτης έχει γεμίσει σκουπίδια και μέχρι το 2050 στους ωκεανούς θα «κολυμπούν» περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια, την ώρα που ακόμη και οι πάγοι και οι βιότοποι της Ανταρκτικής είναι ρυπασμένοι με μικροπλαστικά απορρίμματα και επικίνδυνα χημικά, οι οργανωτές του Greenwave festival ονειρεύονται μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων.
Μέσω οργανωμένης και συλλογικής συμμετοχής θα επιτευχθεί εφαρμογή δράσεων που ωφελούν την πόλη και το περιβάλλον, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και βοηθούν στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομικής δραστηριότητας.
Στόχος να γίνει η πόλη βιώσιμη, εφαρμόζοντας ευρεία διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, αλλά και επιλέγοντας προϊόντα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν δημιουργούν απόβλητα και -όταν αυτό είναι αναπόφευκτο- τότε να έχουμε ως πρώτη επιλογή την επανάχρηση για τα ανόργανα και την κομποστοποίηση για τα οργανικά.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο greenwavefestival.gr
Πηγή: thessalonikiguide.gr