“Γιατί μόνο στη ΔΕΗ και όχι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας”

%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82
Έκπληξη και απορία ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας δια των Σωματείων τους, καθώς πληροφορήθηκαν ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα βρίσκεται στην Κοζάνη όπου θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το ερώτημα που θέτουν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων είναι γιατί αυτές οι περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα δεν φτάνουν ποτέ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Και πως όλες οι άλλες εξορυκτικές δραστηριότητες στην χώρα ανήκουν στα καθήκοντα του Υπουργού και η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση, που μετρά πάνω από 2.000 Έλληνες εργαζόμενους, γίνονται καθήκον του Υπουργού μόνο όταν θέλει να την χρησιμοποιήσει πολιτικά και επικοινωνιακά εναντίον τους.

Τα Σωματεία των εργαζομένων καλούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη να σταματήσει να βάζει ταμπέλες στους εργαζόμενους και να έρθει στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και να δει την μεταλλευτική ιστορία των 25 αιώνων.