Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Καλαμαριάς

αιμοδοσια

Την 11η εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του δήμου Καλαμαριάς την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από τις 9.00 το πρωί έως τις 12:30 και όσοι πολίτες επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να προσέρχονται εκείνη την ημέρα, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές .

Στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση των αποθεμάτων τράπεζας αίματος της υπηρεσίας, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος, στο κοινωνικό περιβάλλον των δημοτών εκείνων, που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα, ώστε να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και το παράρτημα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση όλο και μεγαλύτερου αριθμού πολιτών, μεταφέροντας το μήνυμα “ ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”.