Εκδήλωση για τα παιδιά στον ποταμό Αξιό

160509-Axios1Εκδήλωση εξοικείωσης παιδιών από τις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον οικοτουρισμό, τον εθελοντισμό, τη διάσωση και το υγρό στοιχείο πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, στον ποταμό Αξιό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, με 70 παιδιά και παιδαγωγούς από τις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ίδρυμα Θηλέων «Μέλισσα», Πρωτοβουλία για το Παιδί, Παιδικό χωριό «SOS» Πλαγιαρίου, Παιδικό Χωριό Φιλύρου, Χαμόγελο του Παιδιού) να έρχονται σε επαφή με τον ποταμό και με το φυσικό κάλλος της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις οικοτουρισμού, εθελοντισμού, διάσωσης, διάσχισης του Αξιού ποταμού, ενώ επισκέφτηκαν και τη νησίδα στην περιοχή των Κουφαλίων, όπου διαβιούν ελεύθερα άλογα, λύκοι, αλεπούδες, νυφίτσες κτλ.

«Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την 160509-Axios3Αντιπεριφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ‘Συμμετέχω Ισότιμα’, με στόχο το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής όλων σε κάθε δράση χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ Χάρης Αηδονόπουλος.

160509-Axios2Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του 723 Τάγματος Μηχανικού, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΠΟΜΕΑ (εθελοντές διασώστες Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, αλλά και με την χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων και του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου Δελασάλ.