Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Greek Body Overlays» του Gerald Pryor, Αμερικανού καλλιτέχνη και καθηγητή φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU Steinhardt, σε επιμέλεια της δρ. Θάλειας Βραχοπούλου, καθηγήτριας της Φιλοσοφίας της Τέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση, που θα παρουσιάζεται από τις 17 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, περιλαμβάνει δώδεκα έργα, τη νέα δουλειά του καλλιτέχνη, που χρησιμοποιεί τη ζωγραφική και τη φωτογραφία ως ένα ενιαίο εκφραστικό μέσο.

Αυτή η «σωματοποιημένη» φωτογραφική αλληλουχία, ιδωμένη μέσα από το φλας της φωτογραφικής κάμερας, επιδιώκει να εντάξει στο έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη την αντίληψή του για την αρχαιοελληνική κληρονομιά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στο επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της, μια ανάσα από την παραλία και πολύ κοντά σε άλλα μουσεία και επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους. Είναι εύκολα προσβάσιμο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Δευτέρα έως Κυριακή 8:00 – 20:00 (Θερινό Ωράριο)
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8,00 € (μειωμένο: 4,00 €)
Πηγή: amth.gr & artandlife.gr