Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 (Greek Opera Festival 2018) το οποίο λειτουργεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Στούντιο Όπερας θα πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή παράσταση όπερας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, «Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ» (L’INCORONAZIONE DI POPPEA).

Σημειώνεται πως η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς όμως λόγω ανωτέρας βίας η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών στη Νέα Παραλία (στάση «Σχολή Τυφλών» επί της παραλιακής).

Η ώρα έναρξης είναι 21:00 και η είσοδος δωρεάν. Η όπερα παρουσιάζεται στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Το έργο

Η υπόθεση εξελίσσεται στην αρχαία Ρώμη, όπου ο Αυτοκράτορας Νέρωνας, ερωτευμένος με την όμορφη κι ευγενικής καταγωγής Ρωμαία, Σαμπίνα Ποππαία, αποφασίζει να χωρίσει από την γυναίκα του, την Αυτοκράτειρα Οκτάβια, παρά τις συμβουλές του φιλόσοφου και δασκάλου του, Σενέκα. Η θεότητες Τύχη, Αρετή και Έρως μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιά θα υπερισχύσει στην ιδιάζουσα αυτή κατάσταση. Η Οκτάβια, όταν μάθει για τις προθέσεις του Νέρωνα, προστάζει τον σύζυγο της Ποππαίας, Όθωνα, να την δολοφονήσει. Η νεαρή Ντρουζίλλα, ερωτευμένη με τον Όθωνα, αποφασίζει να συμμετέχει στην πράξη αυτή και να τον βοηθήσει, αλλά η απόπειρα αποτυχαίνει και οδηγούνται μπροστά στον αυτοκράτορα Νέρωνα…

Οι σολίστες

Ποππαία (Poppea): Shayna Jones / Sandrine Mairesse
Νέρωνας (Nerone): Kassandra Dimopoulou
Οκτάβια (Ottavia): Jenny Drivala
Όθωνας (Ottone): Elektra Parra
Ντρουζίλλα (Drusilla): Lubov Frankova / Mariza Anastasiades
Τύχη (Fortuna): Elizaveta Smirnova
Αρετή (Virtu): Olesia Nemtceva / Quirina Lechmann
Έρως (Amore): Roula Kostavara / Katerina Makri
Σένεκας (Seneca): Alexandros Gavaris
Αρνάλτας (Arnalta): Alexandros Gavaris
Νεαρός ακόλουθος (Valetto): Margarete Huber
Δεσποινίς (Damigella): Olesia Nemtceva
Θεά Αθηνά (Pallade): Cleo Capsali / Antigoni Silliri

Στούντιο Όπερας Skull of Yorick Productions

Το ανεξάρτητο Στούντιο Όπερας Skull of Yorick Productions (Opera Studio Skull of Yorick Productions) λειτουργεί από το 2013 στη Θεσσαλονίκη, με ιδρυτές τους Φίλιππο Μοδινό και Κασσάνδρα Δημοπούλου.
Από το 2013 και ως σήμερα, το Στούντιο Όπερας έχει ανεβάσει πολυάριθμες παραγωγές όπερας κι έχει δώσει σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό την ευκαιρία να ανέβουν στην σκηνή και να ερμηνεύσουν ρόλους από το βασικό λυρικό ρεπερτόριο.

Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 (Greek Opera Festival 2018) το οποίο λειτουργεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Στούντιο Όπερας θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις της όπερας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, «Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ» (L’INCORONAZIONE DI POPPEA).

Λυρικοί τραγουδιστές από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Αμερική, Ρωσσία, Κύπρος, Ελλάδα, Βέλγιο) θα συμπράξουν επί σκηνής με καταξιωμένους λυρικούς καλλιτέχνες, όπως την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Τζένη Δριβάλα (στον ρόλο της Αυτοκράτειρας της Ρώμης, Οκτάβιας) και την μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου (στον ρόλο του Αυτοκράτορα της Ρώμης, Νέρωνα).

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Μαργούτας, ενώ το κουαρτέτο Skull of Yorick Productions διευθύνει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Γκαρίπης.
1ο βιολί: Ειρήνη Ντράγκνεβα
2ο βιολί: Δημήτρης Ποζίδης
Βιόλα: Δημήτρης Κάκκος
Τσέλλο/ Continuo: Πέλλα Παπαβασιλείου

Η παραγωγή είναι της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος. Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης, που παραχωρεί δωρεάν το Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς και στηρίζει το Φεστιβάλ εδώ και 4 χρόνια, από την έναρξή του και ως σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος θα βρείτε εδώ:
https://hellenicoperaco.weebly.com/program-2018.html

ΠΗΓΗ: thessnews.gr