Καταργούνται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή Δενδροποτάμου της Δ.Κ. Μενεμένης

 

Τις άμεσες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Αμπελοκήπων Μενεμένης προκαλεί η επικείμενη κατάργηση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή Δενδροποτάμου της Δ.Κ. Μενεμένης του Δήμου, όπως πληροφορήθηκε η διοίκηση του δήμου. Την περασμένη Παρασκευή η δημοτική αρχή ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για το  υπ’αριθμ. 7/9.2.17 Προεδρικό Διάταγμα (τεύχος πρώτο, αριθμός φύλλου 14 «Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» άρθρα 59 §4δ και §5 και άρθρο 66 §4β) και διαπίστωσε ότι “εξαπατήθηκε”, όπως αναφέρεται και σε σχετική επιστολή του δήμου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα.

“Άλλα συμφωνήσαμε, άλλα μας διαβεβαιώσατε ότι θα πράξετε και άλλα πράξατε”…

Στην περίπτωση του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης όπως αναφέρει η επιστολή του δημάρχου, δεν πρόκειται περί «αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης» αλλά περί κατάργησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης δηλαδή περί κατάργησης των αστυνομικών υπηρεσιών (Α/Τ και Τ.Α.) στο Δενδροπόταμο και άρα μηδενικής αστυνομικής παρουσίας σε μία περιοχή, που λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, παρουσιάζει έξαρση η εγκληματικότητα και ιδιαίτερα η μεγάλη διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών.

Οι συντελεστές της αλλαγής του σχεδιασμού τον οποίο υποσχέθηκε το Υπουργείο στο δήμο (δηλαδή μεταφορά στο κτίριο του Α/Τ Μενεμένης των Τμημάτων Αλλοδαπών και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης), “καλούνται να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους διορθώνοντας το συγκεκριμένο ατόπημα”, αναφέρει το κείμενο της επιστολής. Επίσης στο ίδιο κείμενο επισημαίνονται τα εξής: “Θεωρούμε αδιανόητη την παντελή απουσία της αστυνομίας από την περιοχή. Άλλωστε η μεταφορά των Τμημάτων Αλλοδαπών και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Δενδροπόταμο της Δ.Κ. Μενεμένης του Δήμου μας είναι από κάθε άποψη ορθή και επιβεβλημένη.  Αλήθεια, γιατί δεν πρέπει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο «φυσικό του χώρο» δηλαδή στο Δενδροπόταμο, στο κέντρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών της Β. Ελλάδος“;