ΣυστατικάΓια το κέικ:

  • 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Για την κομπόστα:

  • 2 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 κ. γλυκού νερό ανθού πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 3 πορτοκάλια (κομμένη ψίχα)
  • 2 γκρέιπφρουτ (κομμένη ψίχα)
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε αλαφρά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 20cm.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Στο μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ το γάλα και σιγά-σιγά το λάδι.
  • Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και τα αμύγδαλα και μετάφερε το μείγμα στη φόρμα για κέικ.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μετάφερε τη φόρμα σε μια σχάρα και άφησε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.
  • Τοποθέτησε το κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπάλισέ το με την άχνη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και δύο κουταλιές από τους χυμούς των κομμένων πορτοκαλιών και γκρέιπφρουτ.
  • Τοποθέτησε τα κομμένα φρούτα σε ένα μπολ και σκέπασέτα με το υγρό μείγμα.
  • Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το για 15 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Σέρβιρε το κέικ σε κομμάτια, συνοδεύοντας με τη γρήγορη κομπόστα φρούτων στο πλάι.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr