Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου στο δήμο Θερμαϊκού

Τη Δευτέρα 03-04-2017 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Θερμαϊκού με θέμα: “Λήψη μέτρων  πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έτους 2017’’.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες:  Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θερμαϊκού κ. Θεόδωρος Τζίνας, ο προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Ανδρέας Δουφεξής, το μέλος της Ενδοδημοτικής Επιτροπής Π. Π. κ. Κων/τίνος Κοκολάκης, από τον Σύνδεσμο Στρατιωτικών & Σωμάτων Ασφαλείας ο κ. Καραθάνος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Ν. Επιβατών κ. Αλέξανδρος Ρούφτης.  Ως εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Αντώνης Σταματέλλος, από τη Μεραρχία Υποστήριξης 3ο Επιτελικό γραφείο, ο Ταγματάρχης (ΥΠ) κ. Γκώγκος Σταύρος, από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης η κα. Διαμ. Μαυρογωνάτου και ο κ. Γεώρ. Ξυνογαλάς, από το Α΄Λιμ. Τμήμα Ν. Μηχανιώνας ο Πλωτάρχης κ. Μακρής Γεώργιος, από την Ε.Μ.Α.Κ. ο Αντιπύραρχος κ. Κατιρτζίδης Αριστείδης, από το Αστυνομικό Τμήμα Επανομής,  ο Υπ/νος Β΄ κ. Βαρδακάρης Ιωάννης, από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, ο Αστυνόμος Β΄ κ.  Τσώλας Νικόλαος, από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας ο Υπ/νος Β΄ κ. Γκαιτατζής Στέφανος. και από της εθελοντικές ομάδες ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ο κ. Στυλ. Λιβανάκης   και  Ο.Φ.Κ.Α.Θ. ο κ. Χρ. Ράμος.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετείχαν, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία,  δήλωσαν, ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Τον Δήμαρχο  Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ως  πρόεδρο του Σ.Τ.Ο., λόγω απουσίας, εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Συντήρησης-Υποδομών Πολίτικης Προστασίας και Πρασίνου κ. Γεώργιος Φεστερίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε, ότι ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, πάντα και με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία.  Η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών θα γίνεται έγκαιρα και άμεσα σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και σε διαρκή συνεννόηση με της Εθελοντικές Οργανώσεις καθώς και με όσους εμπλέκονται στην πυροπροστασία, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε τυχόν πυρκαγιές.