Το τελευταίο πορτρέτο του διάσημου τραγουδιστή από τον καλλιτέχνη Kehinde Wiley είναι για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα μεγάλη έκθεση, με τίτλο «Μάικλ Τζάκσον: Στον τοίχο», στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο.

Η έκθεση, η οποία διερευνά την επιρροή του Μάικλ Τζάκσον σε μερικά από τα κορυφαία ονόματα της σύγχρονης τέχνης, περιλαμβάνει επίσης 11 νέα έργα ειδικά για την έκθεση από σύγχρονους καλλιτέχνες όπως οι Njideka Akunyili Crosby, Dara Birnbaum, Michael Craig-Martin, Graham Dolphin, Yan Pei Ming και Donald Urquhart.

Άλλα έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν τον Αμερικανό καλλιτέχνη και ακτιβιστή Faith Ringgold . Αναρωτιέται «Ποιος είναι κακός; »- μια σειρά από κολάζ από τον Isaac Julien που έγιναν το 1984 και το «σακάκι δείπνου» του Jackson που καλύφθηκε με πιρούνια, κουτάλια και μαχαίρια που έγιναν από το κοστούμι σχεδιαστή Michael Lee Bush. Το πορτραίτο του Τζάκσον για το ποπ-γκράφιτι του Keith Haring θα παρουσιαστεί και για πρώτη φορά σε τριάντα χρόνια.

Στην έκθεση εξετάζεται πώς ο Michael Jackson ενέπνευσε μερικά από τα κορυφαία ονόματα της σύγχρονης τέχνης, καλύπτοντας αρκετές γενιές καλλιτεχνών σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο Μάικλ Τζάκσον είναι μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές προσωπικότητες που βγαίνουν από τον 20ό αιώνα και η κληρονομιά του συνεχίζεται στο 21ο. Η σημασία του είναι ευρέως αναγνωρισμένη όταν πρόκειται για μουσική, μουσικά βίντεο, χορό, χορογραφία και μόδα, αλλά η επιρροή του στη σύγχρονη τέχνη είναι μια ανείπωτη ιστορία.

ΠΗΓΗ: in.gr