Με βάση το νόμο Παππά και η νέα νομοθετική ρύθμιση

nikos-pappas

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων πυροδοτεί η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Με τη νέα ρύθμιση θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή προσωρινής άδειας στα εν λειτουργία κανάλια με βάση το νόμο Παππά, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τη νέα ρύθμιση, θα απαιτεί από τους εν λειτουργία τηλεοπτικούς σταθμούς εγγυήσεις για το πρόγραμμα, τις υποδομές και τον αριθμό των απασχολούμενων στη βάση των προβλέψεων του νόμου Παππά.

Το σκεπτικό για την απόπειρα μερικής επαναφοράς του νόμου Παππά είναι ότι το ΣτΕ τον έκρινε αντισυνταγματικό ως προς την παράκαμψη του ΕΣΡ και όχι ως προς τις άλλες προβλέψεις του, οπότε, κετιμά η κυβέρνηση, οι υπόλοιπες προβλέψεις του θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ωστόσο, μιλώντας στο Βήμα ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha Π.Λαζαράτος καταρρίπτει το παραπάνω επιχείρημα λέγοντας ότι το ΣτΕ έκρινε μεν αντισυνταγματική την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη ΓΓ Ενημέρωσης, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έκρινε συνταγματικό τον υπόλοιπο νόμο, με τον οποίο και πιθανόν να μην ασχολήθηκε, δεδομένου ότι η κομβική διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική».

Κατά τα άλλα, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα ζητά από τους καναλάρχες να καταβάλουν ένα αρκετά υψηλό τίμημα για την προσωρινή άδεια με το επιχείρημα ότι τα έσοδα του διαγωνισμού κατέδειξαν την αξία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προσωρινή άδεια θα μπορούν να πάρουν όχι μόνο όσοι σταθμοί λειτουργούν ή όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.
Πηγή In.gr