Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» το κινητό πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας, πραγματοποιεί δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε εκατοντάδες παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών και οδοντιάτρων

2IMG_20160504_084852Το κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζει το οδοιπορικό του στη Βόρεια Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του «Ιπποκράτη» στο Δήμο Δέλτα στη Θεσσαλονίκη (9-13 Μαΐου) τώρα το Κινητό Πολυϊατρείο τίθεται στη διάθεση των παιδιών και μαθητών του Δήμου Νέας Προποντίδας. Οι δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Νέας Προποντίδας και με την πολύτιμη υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς και οδοντιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά τους προς τα παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας. Παράλληλα ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για τη φιλοξενία του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού.

Το κινητό πολύϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στο Συντριβάνι Ν. Μουδανιών (κάτω από την κεντρική πλατεία), καθημερινά από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, από τις 8:30 ως και τις 14:00 θα εξεταστούν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και από τις 14:00 έως και τις 16:30 μπορούν να εξετάζονται παιδιά με τη συνοδεία των γονιών τους.

Στόχος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ακόμη περισσότερα παιδιά. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2015, με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις 2 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (Ακουολογική/ Οφθαλμολογική μονάδα και Οδοντιατρική/Παιδιατρική μονάδα) εξετάστηκαν δωρεάν 15.038 παιδιά πανελλαδικά, πραγματοποιώντας 24.749 προληπτικές ιατρικές.