Πρεμιέρα με τον δήμαρχο Ευσόμου Πέτρο Σούλα έκανε η εκπομπή Αυτοδιοικητικά με την Κατερίνα Σμυρλή. Ο κ. Σούλας και οι αντιδήμαρχοι μίλησαν για όλα τα ζητήματα, ενώ ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, απάντησε στους επικριτές του και τοποθετήθηκε για τις αποχωρήσεις στελεχών της παράταξης του.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου το δήμου Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικά» και στην Κατερίνα Σμυρλή, στην τηλεόραση Atlas Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκπομπή εκτός από το δήμαρχο φιλοξενήθηκαν και οι αντιδήμαρχοι, Παύλος Σιταρίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Γεώργιος Μαξούρας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και κατά τόπο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και Βασίλειος Τσακαλίδης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου.

Ο δήμαρχος κ. Σούλας αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας που πλήττει την περιοχή και τόνισε ότι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, επισημάνθηκε η πρόθεση του δήμου να φυτέψει πέντε χιλιάδες δέντρα σε διάφορα σημεία ως μέτρο μερικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Απαντώντας για το θέμα του κολυμβητηρίου και του δημοτικού γηπέδου Ευόσμου, στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ευστάθιο Λαφαζανίδη, ο κ. Σούλας δήλωσε έκπληκτος από τη θέση του πολιτικού του αντιπάλου, όπως αυτή εκφράστηκε σε σχετικό ρεπορτάζ του Atlastv. «Απορώ με τον κ. Λαφαζανίδη, καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ένα τόσο μεγάλο έργο δεν κατασκευάζεται τόσο απλά και σε ανεξάρτητα τμήματα. Εξάλλου ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την οποία ζητήσαμε τις μελέτες για να τις αναπροσαρμόσουμε και να εκτελέσουμε εμείς το έργο», τόνισε.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης ο κ. Σούλας χαρακτήρισε τον Κλεισθένη ταφόπλακα των δήμων, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για πρώην συνεργάτες του που αποχώρησαν από το συνδυασμό στοχεύοντας στην ανεξαρτητοποίηση και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ξεκαθάρισε δε, ότι η παράταξή του κατέρχεται ως ανεξάρτητη στις προσεχείς εκλογές μακριά από κομματικά χρίσματα.

Σε θέματα καθημερινότητας η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό σε τομείς όπως η καθαριότητα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των δημοτών ώστε να καταγγέλλονται φαινόμενα παράνομης εναπόθεσης μπαζών και απορριμμάτων σε αυτοσχέδιες χωματερές.