Στην Πανελλήνια Δράση Let’ s do it Greece 2017 και ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση Let’ s do it Greece 2017, προωθώντας τόσο το μήνυμα του εθελοντισμού όσο και την ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.

Με αφορμή το 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 2 Απριλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του δικτύου εθελοντών που στηρίζουν τις δράσεις του, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να στηρίξουν τη διοργάνωση του μαραθωνίου, συνεισφέροντας στην ορθή     διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές καλούνται να αναλάβουν να προσφέρουν μπουκάλια νερού στους αθλητές που θα προσεγγίζουν τα σημεία ανεφοδιασμού και τερματισμού του μαραθωνίου των 10.000 μέτρων (Γιαννιτσών & 26ης Οκτωβρίου – Περιοχή Δικαστηρίων – άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου). Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν μεριμνήσει για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια, αλλά και κάδων κομποστοποίησης στο τέρμα της διαδρομής, όπου θα συγκεντρώνονται οργανικά απόβλητα από τα υπολείμματα φρούτων που θα προσφερθούν στους μαραθωνοδρόμους.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης,   στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σημείο εκκίνησης του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, θα τοποθετηθούν επίσης ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν ή θα λάβουν μέρος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος να τοποθετήσουν εκεί τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους που επιθυμούν να ανακυκλώσουν, συμβάλλοντας έτσι κι εκείνοι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια Let’ s do it ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το μήνυμα της κοινής συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις δράσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το 2012, κινητοποιώντας πολίτες, φορείς και τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο μεγάλων επιχειρήσεων καθαρισμού, μεταξύ άλλων, στο Ρέμα Κωνσταντινίδη, στους Ελαιώνες Πυλαίας, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Παλιά Παραλία καθώς και στον άξονα Ροτόντα – Καμάρα – Πλατεία Ναυαρίνου.