Συμφωνία Πρεσπών μέχρι και ΟΑΣΘ: Τα θέματα Βόρειας Ελλάδας προτεραιότητα για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συμφωνία των Πρεσπών, ΟΑΣΘ και Μετρό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις στρατηγικές επιλογές, τους στόχους και τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα με τους υπουργούς να παίρνουν όλοι από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από έναν φάκελο προγραμματισμού εξαμήνου με τις στρατηγικές επιλογές, τους στόχους και τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες.

Πολλά θέματα από αυτά αφορούν την Βόρεια Ελλάδα. Όμως το ενδιαφέρον όλων αρχικά βρίσκεται στην στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών. Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται μόνο ο «περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, στα έργα εθνικής προτεραιότητας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση των οδικών διασυνδέσεων Δράμας-Εγνατίας, και Ε75 – Γιαννιτσά – Έδεσσα – Ε65.

Επίσης έργο εθνικής προτεραιότητας καλείται η ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και οι επεκτάσεις του.  Ανάμεσα στα σιδηροδρομικά έργα που έχουν προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της γραμμής Θεσ/νίκη-Αλεξανδρούπολη (νέα πεδινή χάραξη Θεσ/νίκη–Καβάλα).

Τέλος σχετικά με τον ΟΑΣΘ υπάρχει η γενική διατύπωση περί αναδιάταξης και βιώσιμης χρηματοδότησης των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών.

Πηγή: thessnews.gr