Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με αντιπροσωπεία της Unicef.

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, με αντιπροσωπεία της Unicef.

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Συντονιστή της Unicef για την Ελλάδα, κ. Laurent Chapuis. Παρών ήταν επίσης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κα Σοφίας Τζιτζίκου και ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, ο κ. Chapuis ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το σύνολο των δράσεων, τις οποίες πραγματοποιεί η Unicef στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δώθηκε στα προγράμματα προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξής τους.

Επιπλέον, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κα Σοφία Τζιτζίκου αναφέρθηκε στη συνδρομή του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επιδεικνύοντας ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά- πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Chapuis, όσο και την κα Τζιτζίκου για την πολύτιμη συνδρομή της Unicef στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανακούφιση των προσφυγικών πληθυσμών, αναφέροντας ότι εξετάζονται τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Unicef στη χώρα μας.