Συστατικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου (με το κόκαλο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε πλάγιες φέτες
  • 230 gr μανιτάρια
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 500 gr σπαράγγια
  • 1 1/2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω.
  • Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό με την κρέμα και το αλεύρι.
  • Ρίξε στο τηγάνι στο σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα καρότα με τα μανιτάρια και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί με το μείγμα ζωμού, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε και τα σπαράγγια και βράσε για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Ανακάτεψε και τον άνηθο και έξτρα αλατοπίπερο και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία, σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr