Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. αλέυρι γοχ
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε κύβους
  • 4 κ. σούπας παγωμένο νερό
  • 200 gr κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 500 gr πολύχρωμα ντοματίνια στα δύο
  • κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Στο μίξερ χτύπησε το αλεύρι με το αλάτι και το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Ενώ συνεχίζεις το χτύπησε πρόσθεσε το παγωμένο νερό, κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Μετάφερε τη ζύμη σε μια στρογυλή ταρτιέρα και πίεσέ τη ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση και τα τοιχώματα του σκεύους.
  • Με ένα πιρούνι κάνε τρύπες σε όλη τη ζύμη και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε την ταρτιέρα σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαίρεσε την τάρτα από το φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει τελείως.
  • Βάλε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αλατοπιπέρωσε την κρέμα και άπλωσέ τη στην τάρτα που έχει κρυώσει, κάνοντας λεία την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Τοποθέτησε πάνω από την κρέμα τυριού τα κομμένα ντοματίνια και αλάτισέ τα ελαφρώς.
  • Πασπάλισε με τα φύλλα βασιλικού και περίχυσε με την κρέμα βαλσάμικου.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr