Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 4 μεγάλες φουντίτσες μπρόκολου
  • ½ φλ. σπανάκι τσιγαρισμένο
  • ¼ φλ. cheddar
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε το μπρόκολο για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σούρωσε το μπρόκολο και ψιλόκοψε το σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπρόκολο, το τσιγαριστό σπανάκι και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά όταν κάψει το λάδι, ρίξε το μείγμα αυγών και επανάφερε το τηγάνι, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  • Μόλις αρχίσουν να σταθεροποιούνται τα αυγά, γύρισε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και επανάφερε την ομελέτα στο σκεύος από την άψητη πλευρά της.
  • Ψήσε για άλλο ένα λεπτό, αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr