Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • kg ντοματίνια χρωματιστά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 2 κ. γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στρογγυλό
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Στο ταψί για την τάρτα (διάμετρος 23 cm), ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις κάψει, πρόσθεσε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και σοτάρισε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα ντοματάκια.
  • Αφαίρεσε το ταψάκι από την φωτιά και άφησε τα ντοματίνια να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Βγάλε τις ντομάτες από το ταψί, πρόσθεσε το ξύδι και το μέλι και ξαναβάλ’ το στη φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Αφαίρεσε ξανά από τη φωτιά, επέστρεψε τα ντοματίνια και άπλωσέ τα σε μία στρώση.
  • Πασπάλισε με αλατοπίπερο και τα φύλλα θυμαριού και κάλυψέ τα με τη σφολιάτα, σπρώχνοντας το φύλλο προς τα μέσα στα πλαϊνά του.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε το φύλλο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
  • Άφησε να “σταθεί” η τάρτα για πέντε λεπτά και έπειτα αναποδογύρισέ την σε μια πιατέλα για το σερβίρισμα.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr