Συστατικά

  • 1 kg χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα
Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ πιάτο χτύπησε τα δύο αυγά, σε ένα δεύτερο βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού.
  • Δουλεύοντας σε μερίδες, πέρασε τους κύβους χαλούμι από το αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο τρίμμα ψωμιού.
  • Μετάφερε τις έτοιμες μπουκιές σε ένα ταψί με σχάρα και συνέχισε με τις υπόλοιπες.
  • Βάλε τις κροκέτες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 12 ώρες.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε λάδι με ύψος 5 cm και ζέστανε στους 180 βαθμούς σε δυνατή φωτιά.
  • Με προσοχή ρίξε λίγες-λίγες τις κροκέτες στο λάδι και τηγάνισε για τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Με τρυπητή κουτάλα μετάφερε τις ψημένες κροκέτες σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο χαλούμι.
  • Σέρβιρε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με την κόκκινη σάλτσα της επιλογής σου, γαρνίροντας με το βασιλικό ψιλοκομμένο και όσο είναι ζεστές.

    ΠΗΓΗ: tlife.gr