Μετά από συντονισµένες προσπάθειες το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ενέταξε τα Αριστοτέλεια 2018 στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονοµιάς (ΕΕΠΚ). Το Σήµα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονοµιάς απονέµεται σε χώρους, οι οποίοι προβάλλουν και συµβολίζουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις ευρωπαϊκές αξίες και την ευρωπαϊκή ιστορία και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερο κόσµο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την πολιτιστική κληρονοµιά της Ευρώπης και να τονώσει το αίσθηµα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα, να εκτιµήσουν και να χαρούν την πολιτιστική κληρονοµιά. Όλοι καλούνται να συµµετάσχουν στις χιλιάδες δραστηριότητες που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη µε σκοπό να φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτιστική τους κληρονοµιά.

Το Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αριστοτέλη ενστερνίζεται απόλυτα την παραπάνω άποψη και συµµετέχει ενεργά στη προσπάθεια αυτή εντάσσοντας τα «Αριστοτέλεια» στον κατάλογο δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονοµιάς 2018.

«Η πολιτιστική κληρονοµιά της Ευρώπης βρίσκεται παντού γύρω µας, στα χωριά µας, στα τοπία µας και στους αρχαιολογικούς µας χώρους. Η πολιτιστική κληρονοµιά µας ενώνει µέσα από την ποικιλοµορφία της. Ελάτε µαζί µας σ’ αυτό το µαγευτικό ταξίδι, µε σύνθηµα: Η κληρονοµιά µας: Το παρελθόν συναντά το µέλλον, ανακαλύψτε µαζί µας γεύσεις, χρώµατα, µουσικές και χορούς και ζήστε την πεµπτουσία της ζωής σ’ έναν ευλογηµένο τόπο. Το δικό µας! » αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κέντρου.

 

Πηγή: halkidikinews.gr