Η πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος της Football League οδεύει ολοταχώς προς τις αρχές… Οκτώβρη. Με δεδομένο πως υπάρχει ακόμη ένας μήνας ως τότε και εκτός των φιλικών αγώνων με Βόλο και Λάρισα που ακολουθούν στις 1 και 8/9 αντίστοιχα, ο Ηρακλής θα δώσει ακόμη δύο, με Απόλλωνα Λάρισας και Αιγινιακό.

Με το νέο αγωνιστικό προφίλ που έχει διαμορφώσει ο Ηρακλής, δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη ομάδα της κατηγορίας. Κόντρα στην Κέρκυρα άλλωστε δεν έπαιξαν οι (11 τότε) νεοαποκτηθέντες, ενώ τα πρώτα τους παιχνίδια ήταν κόντρα στην Ξάνθη και τον Μακεδονικό, ομάδες που δεν θα τις συναντήσουν φέτος. Ο Ηρακλής έχει ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν εμπειρία και εικόνες από την κατηγορία, έχει όμως και ποδοσφαιριστές που πέρσι είχαν ενεργό ρόλο σε ομάδες της Super League. Πέραν του γεγονότος πως σταδιακά και μέσω των καθημερινών προπονήσεων προσαρμόζονται στα δεδομένα της νέας τους ομάδας και την αγωνιστική φιλοσοφία της, πρέπει ως σύνολο να προσαρμοστούν και στα δεδομένα της κατηγορίας. Είναι προφανές πως οι περισσότερες ομάδες θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή με παθητικό ρόλο στο παιχνίδι τους και ο Μπαξεβάνος τόνισε μετά το φιλικό με τον Μακεδονικό πως πρέπει η ομάδα να βρει λύσεις στο «ξεκλείδωμα» της εκάστοτε αντίπαλης άμυνας.

Ο Παύλος Μυροφορίδης βρίσκεται ήδη σε επαφές και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να οριστικοποιήσει δύο φιλικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν αυτόν κόντρα στη Λάρισα και μέχρι την πρεμιέρα της σεζόν. Ο Ηρακλής αναμένεται να κοντραριστεί με τον Αιγινιακό και τον Απόλλωνα Λάρισας, ώστε να αποκτήσει μεν ρυθμό, αλλά να μπει στη λογική προσαρμογής στη Football League.

Πηγή: metrosport.gr