Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Νεάπολης Συκεών

xristougenna-2016-exofyllo

Μήνυμα αγάπης, ειρήνης και κυρίως ελπίδας διαχέεται σε όλο τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες έχει αρχίσει και ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται ήδη εδώ!

Οι εκδηλώσεις για το άναμμα των δέντρων ξεκινούν αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, από τις Συκιές και συγκεκριμένα από το πάρκο Ελπίδος, με τον αγαπημένο άγιο των παιδιών να βρίσκεται σε ένα σπιτάκι της παρακείμενης Πολιτιστικής Γειτονιάς και να τα περιμένει εκεί για να δεχτεί τα γράμματά τους. Στη γιορτή συμμετέχουν η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία των Χρωμάτων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, υπό τη διδασκαλία του Ανδρέα Καρακότα, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου στη Δ.Ε. Συκεών, η παιδική χορωδία από τον Ελληνοσερβικό Σύλλογο Γυναικών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

► Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, το δέντρο ανάβει στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα. Εκεί συμμετέχουν η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του τμήματος μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου.

► Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η γιορτή για το άναμμα του δέντρου μεταφέρεται στον Άγιο Παύλο, στο πάρκο Ανθέων και πάλι στις 6 το απόγευμα. Στη γιορτή αυτή συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

► Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, το δέντρο ανάβει και πάλι στις 6 το απόγευμα, στο Ρολόι στη Νεάπολη. Εκεί συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Κουβακλή, η Big Band του Δημοτικού Ωδείου και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους.

Συνεχίζεται το Τουρνουά Αγάπης

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου, που διοργανώνει για μια ακόμη φορά Τουρνουά Αγάπης, με τη συμμετοχή των παιδιών των ΚΔΑΠ, Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων και με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη».

Μετά το τζούντο και το χάντμπολ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν κατά σειρά το μπάσκετ (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00/ Γήπεδο Επταπυργίου στην οδό Επταπυργίου 150) και το βόλεϊ (Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00 / ΔΑΚ Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Ανθέων).

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στα ΚΑΠΗ του δήμου, προκειμένου να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες. Τα είδη θα συγκεντρώνονται ως τις 16 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου στη συνέχεια να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες.

Στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Από μεθαύριο, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ανοίγει άλλωστε και ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και είναι αφιερωμένες στα παιδιά.

Η αρχή γίνεται με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά για παιδιά από 6 έως 9 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, στις 6 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα, τα παιδιά από 6 έως 8 ετών που θα παραβρεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τραγούδια στα αγγλικά.