Τι λένε οι επαγγελματίες για την καταστροφή των μπιτς μπαρ στην Χαλκιδική

Υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα η απουσία ρεύματος- Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ακυρώσεις- Μάχη για την κανονικότητα δίνουν οι άνθρωποι του τουρισμού

Προσπάθειες για να επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα η Χαλκιδική, που μετρά τις πληγές της από τη χθεσινή φονική θεομηνία καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής. Υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα η απουσία ρεύματος στην Κασσάνδρα, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς και σε κάποιες περιοχές στο δεύτερο πόδι, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Ωστόσο υπάρχουν ξενοδοχεία που λειτουργούν με γεννήτριες γεγονός που εξομαλύνει σημαντικά την κατάσταση.

Την ίδια ώρα τουριστικές υποδομές, που βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα, μεταξύ αυτών μπιτς μπαρ, εστιατόρια και café έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την πρωτοφανή καταστροφική καιρική μανία, που έπληξε τη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ζημίες εντοπίζονται στα στέγαστρα και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ομπρέλες, καρέκλες, ξαπλώστρες) που παρασύρθηκε στη θάλασσα.

«Η εικόνα είναι δραματική. Δέντρα πεσμένα, η Χαλκιδική χωρίς ρεύμα, ο,τιδήποτε βρισκόταν κοντά στη θάλασσα υπέστη ζημιές. Το χειρότερο, όμως, είναι πως είχαμε έξι νεκρούς. Όλα τα υπόλοιπα θα αποκατασταθούν. Ευελπιστούμε να επανέλθει το ρεύμα εντός της ημέρας» λέει στη Voria.gr o ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γιάννης Λασπάς. Όπως και πολλά άλλα παραθαλάσσια καταστήματα, το μπιτς μπαρ που λειτουργεί η ξενοδοχειακή επιχείρηση του κ.Λασπά στο Πευκοχώρι υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής δεν είχε εκδηλωθεί επιθυμία από τουρίστες της περιοχής να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους νωρίτερα λόγω της φονικής καταστροφής. «Δεν αποκλείεται κάποιοι Βαλκάνιοι που έχουν έρθει οδικώς να φύγουν, ωστόσο όλοι δείχνουν να κατανοούν πως ήταν ένα απρόσμενο, ακραίο και σύντομο καιρικό φαινόμενο» σημειώνει ο κ. Λασπάς που είδε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του beach bar που λειτουργεί στο ξενοδοχείο του να παρασύρεται στη θάλασσα.

«Προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω τα τραγικά χθεσινά γεγονότα και να επανέλθουμε στην καθημερινότητα της τουριστικής σεζόν, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της» λέει ο Δημήτρης Χαδαλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής «Αριστοτέλης». «Το θετικό είναι πως υπάρχει συμπαράσταση από την πολιτεία, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή» σημειώνει ο κ. Χαδαλής υπογραμμίζοντας πως είναι δύσκολο να υπάρξει ακριβής εικόνα επί του παρόντος για το ύψος των ζημιών.

«Σίγουρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ταχύτητα και τη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων, ωστόσο το βασικό ζητούμενο για όλους μας είναι να επανέλθει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το ρεύμα στην περιοχή» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσθέτοντας πως εκτιμά πως δεν θα επηρεαστεί η τουριστική κίνηση χωρίς βέβαια να αποκλείει να φύγουν νωρίτερα από το καθορισμένο κάποιοι τουρίστες που θα ολοκλήρωναν τις διακοπές τους σε μία – δύο ημέρες.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/me-gennitries-litourgoun-arketa-xenodochia-sti-chalkidiki