Το 13ο Thessaloniki International Short Film Festival υποδέχεται τους σινεφίλ

Η 13η διοργάνωση του Τhessaloniki International Short Film Festival (TISFF) είναι προ τον πυλών και υποδέχεται τους σινεφίλ Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Δ στο Λιμάνι, για να τους προσφέρει ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτοπορία, ένταση, κοινωνικό προβληματισμό αλλά και…πάθος.

Φανερά ανανεωμένη η διοργάνωση που πραγματοποιείται από τη ThessFest και το Aza Cinema Club, με νέα οπτική επικοινωνία από την ADMINE, συστήνει στο κοινό και ένα καινούριο φεστιβάλ με τον ιδιαίτερο τίτλο «Intimate». Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κομμάτι με διαφορετική θεματολογία και ύφος που θα σηματοδοτήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου τη λήξη του φεστιβάλ. Η ενότητα, έχοντας ως μότο το #ΟneNightStand, όπως είπε και ο επικεφαλής του φεστιβάλ Γιάννης Ζαχόπουλος, στοχεύει να αγγίξει το κοινό με αισθησιασμό και κάτι πιο έντονο από την έννοια της οικειότητας. Την Κυριακή μάλιστα, η προβολή ταινιών θα ξεκινήσει στις 16:00 αντί για τις 17:00 όπως τις υπόλοιπες μέρες, όπου στο πλαίσιο του «Intimate» θα προβληθούν εξτρά κάποιες παλαιότερες ταινίες που συμμετείχαν στο ΤISFF και θα αποτελούν την υποενότητα «Intimate memories».

Οι φετινές συμμετοχές στο ΤΙSFF ανέρχονται στις 120 ταινίες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκαέξι τρίωρα με δέκα ταινίες ανά τρίωρο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η ταινία «SKIN» του Ισραηλινού σκηνοθέτη Γκι Νατίβ που βραβεύθηκε με Oscar καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «ΝIMIC». Το «SKIN» μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ζαχόπουλος, στάλθηκε στο φεστιβάλ κατ’ αποκλειστικότητα. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η διοργάνωση υποδέχεται τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, ο οποίος θα μιλήσει με τον κόσμο και θα δείξει στους παρευρισκόμενους και σκηνές από την νέα του ταινία που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, με τίτλο «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που ανήκει στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό των 54ων Δημητρίων, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες «Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα». Οι προβολές θα ξεκινούν στις 17:00 και θα ολοκληρώνονται στις 21:00. To εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ το κανονικό, 4 ευρώ το φοιτητικό και για ΑΜΕΑ, 7 ευρώ το ημερήσιο και 20 ευρώ για όλο το τετραήμερο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αναρτηθεί ολοκληρωμένο μέσα στις επόμενες μέρες στο http://www.tisff.eu .

 

Πηγή: makthes.gr