Δήμος Αριστοτέλη: «Αγκαλιάζει» το πρόγραμμα του KΟUZINA για την προβολή του τουρισμού

Τη στήριξη του προγράμματος KOUZINA, που έχει αναπτυχθεί από το 2011 στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, ως αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος KOUZINA 2020, του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, που παρουσιάστηκε σήμερα. «Αγκαλιάζουμε την πρωτοβουλία (σ.σ. του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού) και από εδώ και πέρα θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό: Να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία στήριξη στις πρωτοβουλίες ιδιωτών και εθελοντών.

Παράλληλα ο κ. Βαλιάνος ανακοίνωσε τη δημιουργία cluster μεταξύ τοπικών παραγωγών και ξενοδοχείων και εστιατορίων και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο θα λειτουργήσει άτυπα το 2019, με στόχο να την προώθηση της τοπική παραγωγής και της σύνδεσής της με το τουριστικό προϊόν. «Με αφορμή τον τουρισμό ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προβολή του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, το πρόγραμμα στηρίζεται στη συμμετοχή 22 τοπικών φορέων, παραγωγών και επαγγελματιών του τουρισμού, με στόχο την προβολή – μέσα από τη γαστρονομία – της λαογραφίας και του πολιτισμού της περιοχής, ώστε ο επισκέπτης να αποκτά βιωματική εμπειρία, την οποία να μεταφέρει στη χώρα του.

Τέλος, ο κ. Βαλιάνος επεσήμανε ότι ο Δήμος Αριστοτέλη αποτελεί τη μοναδική πύλη προς το Άγιο Όρος, που σε συνδυασμό με τη γαστρονομία, αλλά και τον Σταγειρίτη φιλόσοφο Αριστοτέλη, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που θα αποτελέσουν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το τουριστικό μοντέλο στο Δήμο.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, Μαρία Πάππα, παρουσίασε το πρόγραμμα του KOUZΙΝΑ 2020, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020 και θα είναι αφιερωμένο στην Κροατική κουζίνα, ενώ θα έχει ως τιμώμενο τοπικό προϊόν το μέλι.

Η κ. Πάππα, αφού έκανε μία αναδρομή στο ξεκίνημα της ιδέας της προβολής της τοπικής κουζίνας και της σύνδεσής της με τον τουρισμό, αναφέρθηκε στις εβδομαδιαίες θεματικές της φετινής διοργάνωσης:

Αρχαιοελληνική κουζίνα, που εστιάζει στον μαύρο χοίρο και το μέλι, της Βόρειας Χαλκιδικής,

θαλασσινή κουζίνα, που εστιάζει στο καλοκαιρινό μοντέλο τουρισμού,

Μοναστηριακή κουζίνα, που προβάλλει τον μοναδικό τρόπο μαγειρικής, αλλά και τα προϊόντα της Αθωνικής Πολιτείας,

κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων, που εστιάζει στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου, με έμφαση στις ζύμες και προβάλλει τον θαλάσσιο τουρισμό,

Μεσογειακή κουζίνα, που προωθεί τα προϊόντα της γης και της θάλασσας, προωθώντας παράλληλα τον παράκτιο τουρισμό.

 

Πηγή: halkidikifocus.gr