Ευ. Λιακούλη, γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι «ατυχές περιστατικό» ο θάνατος ενός νέου παιδιού από τάγμα εφόδου νεοναζιστών

«Υπερβήκατε κάθε όριο! Δεν είναι “ατυχές περιστατικό” ο θάνατος ενός νέου παιδιού από τάγμα εφόδου νεοναζιστών που εισήλθε στην Ελλάδα και διέσχισε ανενόχλητο εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βανδαλίσει, να βιαιοπραγήσει και να σκοτώσει, με την Ελληνική Αστυνομία να αποδεικνύεται εκ των προτέρων ενήμερη για τις κινήσεις τους. Αρνούμαι σε κάθε περίπτωση να αποδεχθώ τον χαρακτηρισμό περί “ατυχίας”, όταν μιλάμε για την άδικη φρικτή απώλεια ενός 29χρονου», τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αντιδρώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον τ/σ Σκάι, στα λεχθέντα από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Σαλμά, ο οποίος χαρακτήρισε «ατυχές περιστατικό» τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δεν είναι ατυχές περιστατικό, να εκρήγνυται μια στρατιωτική βάση, η 111 Πτέρυγα Μάχης. Δεν είναι ατυχία, να σκοτώνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας στα Τέμπη. Όχι, όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, δεν μπορεί να φορτωθούν στην κακή τύχη. Αντιθέτως, αναδεικνύουν ένα “επιτελικό” κράτος ξέφραγο αμπέλι με εμφανέστατη έλλειψη ασφάλειας και προστασίας των πολιτών», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Σημείωσε πως «βεβαίως συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, όπως παγκοσμίως, και στην Ελλάδα. Είναι αναγκαίο, όμως, να νιώθει ο ελληνικός λαός ότι υπάρχει σοβαρότητα από μια κυβέρνηση που να κοιτά την κοινωνία με ειλικρίνεια και να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη σημαίνει, με απλά λόγια, το αρμόδιο πολιτικό πρόσωπο να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν κατάφερε να αποτρέψει μια τραγωδία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι απαράδεκτο, ενώ συζητάμε περί πολιτικής ευθύνης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ να “πετά την μπάλα στην εξέδρα”, μιλώντας μόνο για τους αστυνομικούς».

Η Ε. Λιακούλη πρόσθεσε ότι «παρά τη “ραστώνη” του καλοκαιριού, οι πολίτες παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις εξελίξεις και αναφωνούν ότι αυτή η χώρα, επιτέλους, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από την ίδια την κυβέρνησή της».

«Είναι ποτέ δυνατόν, το κυβερνητικό αφήγημα να υποστηρίζει πως ο αρμόδιος υπουργός είχε “μαύρα μεσάνυχτα”; Αυτό το επικοινωνιακό αφήγημα, κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Τα μεγάλα λόγια των ημερών θυμίζουν τις πομπώδεις εξαγγελίες μετά τα Τέμπη, όπου τόσα πολλά ανακοινώθηκαν, αλλά ελάχιστα υλοποιήθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απευθυνόμενη στη ΝΔ, η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε «κουνάτε το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εσείς που επιμένετε να διορίζετε ως διοικητές στα νοσοκομεία τα κομματικά σας στελέχη, μη εκλεγέντες βουλευτές των ψηφοδελτίων σας, και δεν δέχεστε την πρότασή μας για ανάδειξη των διοικήσεων μέσω αξιοκρατικών δημόσιων διεθνών διαγωνισμών. Κουνάτε το δάχτυλο, εσείς που ρίξατε όλες τις ευθύνες στο “ανθρώπινο λάθος” του σταθμάρχη στα Τέμπη, τον οποίο όμως εσείς είχατε βολέψει ρουσφετολογικά στη συγκεκριμένη θέση. Όλα έχουν ένα όριο! Αλλά όταν η συζήτηση ξεκινά υποβαθμίζοντας τη δολοφονία του νέου παιδιού σε “ατυχές περιστατικό”, τα όρια έχουν ήδη ξεπεραστεί».

Γ.Μ.

Πηγή: www.amna.gr