Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τσεμέζοφ δήλωσε ότι «αν οι συνάδελφοί μας από την Τουρκία επιδείξουν τη βούληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί τους για την προμήθεια των SU-35s».

Να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στέλνει και τέταρτο ερευνητικό πλοίο στην Κύπρο, συνοδεία πολεμικών σκαφών, υποβρυχίων και drones.

Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία
Μια πιθανή συμφωνία για τα SU-35s αναμένεται να κορυφώσει την ένταση ΗΠΑ – Τουρκίας, εντός του ΝΑΤΟ, καθώς θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη στρατιωτική συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα, μετά την πολύκροτη προμήθεια -συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων- του πυραυλικού συστήματος S-400.

Η Άγκυρα, πάντως, αντέδρασε έντονα στο «χαστούκι» των ΗΠΑ για τα F-35, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον ως άδικη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει απομονωθεί πλήρως στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω της διπλωματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε.

 

Πηγή: thessnews.gr