Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ έχει αποτύχει στην εφαρμογή πολιτικής σε σχέση με την πανδημία

Στην ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στη θεραπεία όσων νοσούν από covid-19, με φάρμακα τα οποία θα μπορέσουν να βοηθήσουν και όχι στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της πανδημίας.

«Μας έλεγαν για ένα εμβόλιο και μετά οι δόσεις έγιναν δύο. Τώρα που η εταιρεία λέει ότι δεν καλύπτονται οι μεταλλάξεις, είναι σαφές ότι καταρρίπτεται το αφήγημα. Θα χρειαστεί ίσως τρίτη ή και τέταρτη ή και πέμπτη δόση. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στην εφαρμογή πολιτικής σε σχέση με την πανδημία» τόνισε ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι έχει δοθεί, μέσω του εμβολίου, μεγάλη έκταση στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία με φάρμακα, που ίσως θα εξασφάλιζε σημαντικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να «απογαλακτιστεί» από τον τουρισμό και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην αγροτική οικονομία, ενώ σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στον Economist.

«Αν και μέχρι πρότινος δήλωνε ότι θα έχουμε ήσυχο καλοκαίρι, τώρα φαίνεται ότι το καλοκαίρι έχει “μπουρίνια”. Δεν ασκούν σοβαρή πολιτική σε επίπεδο εφαρμογής μέτρων, που δεν είναι κατασταλτικά αλλά βασίζονται στην πειθώ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης. Λειτουργεί απολυταρχικά και δεν πείθει τον πολίτη ότι έχει δίκιο. ‘Αλλωστε, ό,τι έχουν πει δεν βγήκε αληθινό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, που συμπλήρωσε ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιων νέων μνημονίων.

«Ο Σόιμπλε ζητάει νέα μνημόνια και αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ. Τα νούμερα λένε ότι μετά το λοκντάουν το έλλειμμα είναι στο 235% και 400 δισ. το χρέος και με συνεχή υπερδανεισμό. Αν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι αισιόδοξος, μάλλον θα πρέπει να είναι αισιόδοξος για άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» πραγματοποίησε, συνοδεία συνεργατών του, περίπατο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μίλησε με πολίτες, παρατηρώντας και σχολιάζοντας ότι πολλά ξενοδοχεία και καταστήματα σε μια αμιγώς τουριστική πόλη, παραμένουν κλειστά και πως οι πολίτες επιβάλλεται να βοηθηθούν από την Πολιτεία με μέτρα στήριξης.

Πηγή: www.amna.gr