Λούντζης: «Για τη νίκη με Σερβία»

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ο Μιχάλης Λούντζης, χαρακτήρισε «δύσκολη αντίπαλο» τη Σερβία, προσθέτοντας πάντως: «… αλλά πάμε για τη νίκη». Η εθνική αντιμετωπίζει αύριο, Πέμπτη (25/8, 21:00) τη Σερβία, στη “Stark Arena” του Βελιγραδίου, στον πρώτο αγώνα της στον 2ο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Η εθνική ρίχνεται στη «μάχη» με ρεκόρ 3-1 από τον πρώτο γύρο, την ώρα που οι Σέρβοι βρίσκονται στο 1-3.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, Μιχάλης Λούντζης τόνισε πως το Ευρωμπάσκετ, το οποίο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου (σ.σ. η εθνική αντιμετωπίζει στις 2/9 την Κροατία στο Μιλάνο) μπορεί να περιμένει, καθώς άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι συγκεντρωμένοι στο ματς με τους Σέρβους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 22χρονος Μιχάλης Λούντζης τόνισε αρχικά: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε μια τόσο δυνατή ομάδα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η Σερβία θα έχει όλα τα αστέρια της, αλλά για μας δεν αλλάζει κάτι. Θα πάμε στο Βελιγράδι με στόχο να πάρουμε τη νίκη, όπως και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με το Βέλγιο που θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας».

Εν συνεχεία είπε για το ματς με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ: «Κι εμείς θα έχουμε γεμάτο γήπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσελκύσαμε τόσο κόσμο, που ήρθε να δει την Εθνική ομάδα. Πάντα είναι χαρά για μας να παίζουμε με το εθνόσημο και να έχουμε τόσο κόσμο δίπλα μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και παίρνοντας νίκες. Θα μας δώσουν μια επιπλέον ώθηση στο ματς της Κυριακής και τους περιμένουμε δίπλα μας».

Στο τέλος, ο Λούντζης επισήμανε: «Κι επειδή… κάθε πράγμα στον καιρό του, το Ευρωμπάσκετ-που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα-μπορεί να περιμένει. «Σίγουρα το έχουμε στο μυαλό μας, θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν το σκεφτόμαστε. Όμως καλώς ή κακώς προέχουν τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είναι εξίσου σημαντικά και είναι επίσημα παιχνίδια. Οπότε έχουμε το μυαλό μας πρώτα στη Σερβία, μετά στο Βέλγιο και μετά θα σκεφτούμε το Ευρωμπάσκετ».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

Πηγή: www.amna.gr