Με υψηλότερη προσφορά τα 43 λεπτά για σκληρό, άγονος ο διαγωνισμός Ορεστιάδας

Κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει για 24.000 τόνους σκληρό σιτάρι των μελών της η Ένωση Ορεστιάδας, με τις προσφορές που έλαβε να ξεκινούν από τα 42 λεπτά, με υψηλότερη τα 43 λεπτά το κιλό. Για το μαλακό σιτάρι η υψηλότερη προσφορά ήταν τα 32 λεπτά το κιλό.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην αγορά ήταν η εξέλιξη που ήρθε από τον διαγωνισμό της Ορεστιάδας για 24.000 τόνους σκληρού σίτου και επιπλέον 2.500 τόνων μαλακού, ο οποίος έληξε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιουλίου χωρίς να υπάρξει τελικά κάποια προσφορά που να ικανοποιεί το ΔΣ της Ένωσης.

Από τη μια φαίνεται η απροθυμία του ελεύθερου εμπορίου να επιστρέψει στα επίπεδα τιμών που διαμορφώθηκαν κατά τα αλώνια (48 με 50 λεπτά το κιλό) και από την άλλη η άμυνα που επιχειρούν οι παραγωγοί και οι οργανώσεις τους απέναντι στη διόρθωση που έχει εδραιωθεί πλέον σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές σιτηρών.

Στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, προσφορές κατέθεσαν τέσσερεις επιχειρήσεις, η ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ, οι Μύλοι Σόγιας, Ο Βουλγαράκης και οι Αφοί Μπαλούκα, αν και νωρίτερα είχε διαρρεύσει πως είχαν εκφράσει ενδιαφέρον 13 με 14 επιχειρήσεις. Επιπλέον, αν και ο διαγωνισμός αφορούσε αρχικά σε 22.000 τόνους, τελικά μαζεύτηκαν μεγαλύτερες ποσότητες, κοντά στους 24.000 τόνους. Πλέον θα συγκλιθεί το ΔΣ της Ένωσης ώστε να συναποφασιστεί πότε θα είναι πιο πρόσφορο για τα συμφέροντα των μελών η επανάληψη της διαδικασίας.

Πηγή: www.agronews.gr