Ναζότ και Τζόνσον-Τόμπσον υποψήφιες για το βραβείο Fair Play

Η Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κέιτι Ναζότ, και η νικήτρια του επτάθλου στους Αγώνες της Κονοπολιτείας, Καταρίνα Τζόνσον-Τόμσον, θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Fair Play της International Fair Play Committee, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής ομοσπονδία Στίβου (World Athletics).

Η Αμερικανίδα, Κέιτι Ναζότ, επιλέχθηκε γιατί βοήθησε την Χόλι Μπράντσο μετά τον τραυματισμό της Βρετανίδας κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Γιουτζίν, υπερασπιζόμενη αργότερα τη συναθλήτριά της στα social media για την αποχώρησή της από τη διοργάνωση.

Η Βρετανίδα, Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον, επιλέχθηκε για την υποστήριξή της στη Γερμανίδα, Σόφι Βάισενμπεργκ, στο άλμα εις μήκος στο Γιουτζίν, αφού η Γερμανίδα αθλήτρια κατέγραψε τρεις άκυρες. Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια έζησε και η ίδια μια παρόμοια εμπειρία το 2015.

Άλλες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν τους Ουκρανούς άλτες του ύψους, Γιαροσλάβα Μαχούτσιχ και Άντριι Προτσένκο, οι οποίοι κέρδισαν μετάλλια στο Γιουτζίν παρά την αναταραχή στη χώρα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Οι υποψήφιοι ψηφίστηκαν από τους φιλάθλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από πρώην αθλητές. «Καθένας από αυτούς δίνει το παράδειγμα για την επόμενη γενιά. Θα ήθελα να τους επαινέσω προσωπικά για την απίστευτη αθλητική ικανότητα που επέδειξαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε.

A. Bαζογιάννης

Πηγή: www.amna.gr