Ντράγκι: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με τελεσίγραφα»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εργάζεται με τελεσίγραφα, διότι χάνει τον λόγο ύπαρξής της». «Αν μπορούμε να δουλέψουμε θα προχωρήσουμε, διαφορετικά δεν θα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός. Η ξεκάθαρη αναφορά του, ήταν στην στάση του κινήματος Πέντε Αστέρων και στην απόφασή του να μην πάρει μέρος, χθες, στην ψηφοφορία της Βουλής για την έγκριση των νέων οικονομικών μέτρων στήριξης των πολιτών με χαμηλό εισόδημα.

Μεθαύριο, τα ίδια πάντα μέτρα, θα πρέπει να εγκριθούν από την Γερουσία της Ρώμης και οι «πεντάστεροι» δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα τα υπερψηφίσουν.

Παράλληλα, σε σχέση με μια σειρά αιτημάτων (κοινωνικού, κυρίως, χαρακτήρα) που έχουν προβάλλει τα Πέντε Αστέρια και ο αρχηγός τους, Τζουζέπε Κόντε, ο Ντράγκι υπογράμμισε σήμερα ότι στο κείμενο που του παρέδωσαν και στο οποίο συνοψίζονται «βρήκε πολλά σημεία σύγκλισης με την ατζέντα της κυβέρνησης», αρχίζοντας από την έγκριση του βασικού μισθού.

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να εξακριβωθεί, ουσιαστικά, είναι αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων επιθυμεί να παραμείνει εντός της ευρείας κυβερνητικής σημμαχίας της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι, ή να αποφασίσει να διαλέξει την αντιπολίτευση.

Αν επικρατήσει η δεύτερη επιλογή, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είναι πιθανό να ζητήσει από τον Ντράγκι να επαληθεύσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη της Βουλής και Γερουσίας.

Πηγή: www.amna.gr