Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη ΔΕΘ

Το βάπτισμα του πυρός στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα λάβει φέτος ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης. Ο σκοπός που οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΘ στη συγκεκριμένη απόφαση είναι η ανάδειξη του ρόλου του δικηγόρου στην παραγωγική διαδικασία καθώς και η λογική που θέλει να είναι προτιμότερη η πρόληψη από τη θεραπεία σε ό,τι αφορά τα θέματα ή τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την άσκηση του επιχειρείν.

Όλη αυτή τη συνδρομή έρχεται να αναδείξει ο ΔΣΘ με την απόφασή του να συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ. Ακόμη για να τονίσει το σημαντικό εργαλείο, η αξία του οποίου συχνά υποβαθμίζεται, ειδικά στην αγορά της χώρας μας, που είναι η έγκυρη και έγκαιρη νομική συμβουλή. Η σημασία της υπεύθυνης νομικής συμβουλής αναδείχθηκε πρόσφατα, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μακεδονίας, με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και την τυχόν επίδρασή της στα δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων και άλλων διακριτικών γνωρισμάτων (π.χ. επωνυμιών επιχειρήσεων), που περιλαμβάνουν το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Αντίστοιχα, σε κάθε επιχειρηματική κίνηση ελλοχεύουν κίνδυνοι, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη νομική υποστήριξη. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο επιχειρηματίας που «επενδύει» σε μία υπεύθυνη νομική συμβουλή όχι μόνο διασφαλίζει τα συμφέροντά του, αλλά μακροπρόθεσμα απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη, εξοικονομώντας κεφάλαια και ενέργεια για την επιχείρησή του.

Η Δ.Ε.Θ. είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών 7 – 15 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15 stand 19, παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα όπως: νέος Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κτηματολόγιο, συμβάσεις, εμπορικά σήματα, διαχείριση ιδιωτικού χρέους, διαμεσολάβηση, διαιτησία, νομική βοήθεια κλπ. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά σημαντικά εκθέματα από το αρχείο των Δικαστηρίων, όπως τα πρακτικά ιστορικών δικών που έλαβαν χώρα στην πόλη μας.

 

Πηγή: makthes.gr