Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά τους… επιστημονικούς λόγους για αλλαγή οδηγίας του ΕΟΔΥ

«Έκκληση» και του ΠΙΣ για γιατρούς στο ΕΣΥ!

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπενθυμίζει, με σχετικό επείγον έγγραφο προς στα μέλη των ιατρικών συλλόγων της χώρας, τις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και ότι υπάρχει σχετική προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικών ιατρών!

Όπως έχει αποκαλύψει το makthes.gr δεν υπάρχει το αναμενόμενο ενδιαφέρον και το καθολικό αίτημα των λειτουργών της υγείας για άμεσες προσλήψεις και αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι «οιαδήποτε ιατρική πράξη δύναται να αναβληθεί για μικρό χρονικό διάστημα, οφείλουμε να την αναβάλλουμε (τακτικοί επανέλεγχοι, προληπτικές εξετάσεις , τακτικούς εμβολιασμούς ενηλίκων και παιδιών). Τέλος, υπενθυμίζουμε τις αυξημένες ανάγκες του Ε.Σ.Υ. για τις οποίες υπάρχει σχετική προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, την οποία παρακαλούμε να επαναπροωθήσετε στα μέλη σας (όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας)».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι ιατροί που επέστρεψαν στη χώρα από ταξίδι στο εξωτερικό μετά τις 16-3 και ειδικά από την Μ. Βρετανία , υποχρεούνται να μείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον 14 ημέρες». Όμως ο καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στη χθεσινή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων για… επτά ημέρες σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς, γεγονός που θορύβησε τον ΠΙΣ και έστειλε νέα επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζητώντας διευκρινίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η οδηγία του Ε.Ο.Δ.Υ. για προληπτικό κατ΄ οίκον περιορισμό 7 ημερών αντί 14 για ιατρούς που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα χωρίς τη λήψη των απαραιτήτων μέτρων προστασίας, έχει προκαλέσει ανησυχία στους ιατρούς. Παρακαλούμε διευκρινίστε μας τους επιστημονικούς λόγους για την αλλαγή της οδηγίας αυτής».

Πηγή: www.makthes.gr