Οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία στην 19 η ΔΕΒΘ – Περίπτερο 15, σταντ 7

Στην 19 η  Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, στο Περίπτερο 15, σταντ 7, όπου θα εκτίθενται όλες οι νέες εκδόσεις. Στην διάρκεια της έκθεσης, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, στο σταντ θα παραβρίσκονται, σποραδικά, συγγραφείς και λογοτέχνες, με τους οποίους συνεργάζεται ο εκδοτικός οίκος, για να συζητούν με τους αναγνώστες και να
υπογράφουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Παράλληλα, οργανώθηκαν τρεις εκδηλώσεις, στα πλαίσια του γενικού προγράμματος εκδηλώσεων και του προγράμματος για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς της ΔΕΒΘ.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία, έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/5, 14:00-15:00
ΑΙΘΟΥΣΑ:ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Περίπτερο 13
Παρουσίαση ιστορικών βιβλίων των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία Βιβλία του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, που εκδόθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, Η άφιξη των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 1922, Η άγνωστη Σμύρνη και Οι Συνθήκες Λωζάνης, Μοντρέ, Σεβρών και Νεϊγύ (1919-1936), του Πέτρου Μεχτίδη.
Ομιλητής: Πέτρος Μεχτίδης, συγγραφέας. Συντονιστής: Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2023, ΩΡΑ: 17.00 – 18.00
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12, ΑΙΘΟΥΣΑ 2
Διαδραστική παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ελίνας Μαρμαρίδου «Ο λαγός με τα βελανίδια» (εικ. Μαρία Σηφάκη) και «Τα Χριστούγεννα της οξιάς» (εικ. Βασιλική Τσανάκη), συνοδεία μουσικής από τον Νικόλα Καραγκούνη, μουσικό, και του παιδικού βιβλίου «Μπέλα Μπαλού» (εικ.Νεφέλη Λουκοβίκα) της Τριανταφυλλιάς Τσιακμάκη. Αφήγηση, διάλογος με τα παιδιά, ερμηνεία των μηνυμάτων που εκπέμπουν, παραμυθοπαιχνίδια. Για παιδιά 4-12 ετών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5/2023, ΩΡΑ: 12:00-13:00
ΑΙΘΟΥΣΑ: Ν.Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ, Περίπτερο 15
Παρουσίαση του δίγλωσσου λευκώματος Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες. 120 καρέ μέσα από το φακό των «Αυτοπτών Μαρτύρων», τεσσάρων καταξιωμένων δημοσιογράφων, Μπάμπη Γιαννακίδη, Λάζαρου Θεοδωρακίδη, Χρήστου Καραγιαννόπουλου και Γιάννη Κεσσόπουλου.
Συμμετέχουν: Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος και Γιάννης Κεσσόπουλος, δημοσιογράφοι Συντονισμός: Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Μαλλιάρης- Παιδεία.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 19 ΗΣ ΔΕΒΘ
Πέμπτη 4 Μαΐου, 3 μ.μ. – 9 μ.μ.
Παρασκευή 5, Σάββατο 6 Μαΐου, 10 π.μ. – 10 μ.μ.
Κυριακή 7 Μαΐου, 10 π.μ. – 9 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.Η ΔΕΒΘ είναι μέλος του Φόρουμ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκθέσεων Βιβλίου  ALDUS UP.