Ρ. Σβίγκου για την τραγωδία στα Τέμπη: Δεν μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη και αποσιώπηση ευθυνών – Χρειάζεται απόδοση δικαιοσύνης, χρειάζεται η αλήθεια

«Χρειάζεται απόδοση δικαιοσύνης, χρειάζεται η αλήθεια. Το οφείλουμε στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο OPEN αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών.

 

«Ο κ. Καραμανλής είναι άφαντος, είναι άφαντοι οι υφυπουργοί, ο κ. Καραγιάννης και ο κ. Παπαδόπουλος, είναι άφαντος ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, ο κ. Ξιφαράς. Είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πολιτική ηγεσία σε αυτό το υπουργείο, σαν να λειτουργούσε στον αυτόματο», ανέφερε η κ Σβίγκου και τόνισε πως « αυτή η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος ζητάει συγνώμη για την εποχή του Τρικούπη, φτάνει στο Σημίτη, για να κατηγορήσει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και έχει και κάποιους άφαντους υπουργούς και υφυπουργούς που πραγματικά κανένας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνουν».

 

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη και αποσιώπηση ευθυνών. Το κρυφτούλι δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν».

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι, «η αρχική σύμβαση για το σύστημα τηλεδιοίκησης είχε πάρα πολλά προβλήματα και προσέκρουε και σε πολλές ενστάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο». Έπειτα, υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το πιο δύσκολο κομμάτι του σιδηροδρομικού έργου, το οποίο ήταν η ολοκλήρωση της διπλής γραμμής, ολοκλήρωσε τις σήραγγες, έκανε γέφυρες. Εάν δεν ολοκληρωνόταν η διπλή γραμμή, καμία τηλεδιοίκηση δεν μπορούσε να προχωρήσει. Παρέδωσε στη Ν.Δ. ένα έργο τηλεδιοίκησης υπό εκτέλεση, το οποίο είχε υλοποιηθεί στο 70%, είχε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2020 και η κυβέρνηση της Ν.Δ. το άφησε στην τύχη του».

Όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, επί ΣΥΡΙΖΑ «υπήρχαν συμβατικά μέτρα ασφαλείας στους σιδηρόδρομους, υπήρχαν έμπειροι σταθμάρχες και κλειδούχοι. Τώρα στη Λάρισα υπηρετούν δέκα σταθμάρχες, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούσαν είκοσι πέντε. Μόνο και μόνο αυτό το στοιχείο δείχνει την αποψίλωση σε επίπεδο προσωπικού. Υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας, όπως το Κέντρο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2020. Όπως, επίσης, υπήρχε και το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο ο ίδιος ο ΟΣΕ δήλωσε ότι σταμάτησε να λειτουργεί μετά από φωτιά τον Ιούλιο του 2019».

 

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «το επιτελικό και το ψηφιακό κράτος, τελικά τα είδαμε ως χώρα μόνο στις υποκλοπές. Μόνο εκεί λειτούργησε αυτό το περίφημο ψηφιακό κράτος, γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις βλέπουμε ότι πίσω από το λούστρο του επιτελικού κράτους, κρύβεται μια σαπίλα».

Πηγή: www.amna.gr