Συνάντηση εργασίας του υφυπ. Πολιτισμού Χρ. Δήμα με τον υφυπ. Διεθνών Πολιτιστικών Σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας Fahad Bin Abdulrahman AlKanaan

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας με τον υφυπουργό Διεθνών Πολιτιστικών Σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας Fahad Bin Abdulrahman AlKanaan, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη στρατηγική σχέση των δυο χωρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η κοινή πρόθεση για επέκταση και διεύρυνση των σχέσεων στον τομέα του πολιτισμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα όπως οι πολιτιστικές ανταλλαγές, οι βέλτιστες πρακτικές και η τεχνογνωσία κυρίως σε θέματα του σύγχρονου Πολιτισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής: «Με τον υφυπουργό Διεθνών Πολιτιστικών Σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαιώσαμε τις άριστες και στρατηγικές σχέσεις που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια οι δυο χώρες. Συμφωνήσαμε πως υπάρχει η βούληση να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε και τις πολιτιστικές μας διμερείς σχέσεις. Κοινή πρόθεση και των δυο πλευρών είναι η ανταλλαγή ιδεών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, κυρίως σε θέματα του σύγχρονου Πολιτισμού. Η εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, την οποία στοχεύουμε να πετύχουμε μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας, μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη (πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά) στη χώρα μας».

Ν.Μπ.

Πηγή: www.amna.gr