Επαναλειτουργεί σε ανακαινισμένο χώρο το ΚΕΠ επί της οδού Λαγκαδά

Επαναλειτουργεί από σήμερα, σε πλήρως ανακαινισμένο χώρο επί της οδού Λαγκαδά 59, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Β’ δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το χώρο επισκέφτηκαν το πρωί και ξεναγήθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αβαρλής και Στέλιος Λιακόπουλος.

Οκτώ υπάλληλοι θα εξυπηρετούν τους πολίτες με τον δήμαρχο να το χαρακτηρίζει ως «το καλύτερο από τα έξι ΚΕΠ του δήμου Θεσσαλονίκης». Ανέφερε πως το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκε από τη δική του και στάθηκε στο πόσο αναγκαία ήταν η μεταφορά του από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό καθώς είχαν παρατηρηθεί επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Ο κ.Ζέρβας,συμπλήρωσε, παρουσία του μητροπολίτη, πως η δυτική Θεσσαλονίκη «εδώ και πολλά χρόνια δεν έτυχε της προσοχής από τον δήμο» και πως «στο μέλλον όλη αυτή τη περιοχή θα τύχει της αξιοποίησης και της αγάπης που της αξίζει».

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ.Ζέρβα για τη συνεργασία και χαρακτήρισε μια πολύ καλή αρχή τη λειτουργία του νέου ΚΕΠ στην οδό Λαγκαδά. Ωστόσο, στάθηκε στην υποβαθμισμένη πλευρά της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως «η πόλη πρέπει να στρέψει το βλέμμα της προς τα δυτικά».

Μάλιστα, κατέδειξε στον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, δημόσιους χώρους, που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν, ενώ αναφέρθηκε και στην οδό Λαγκαδά που συνδέει τη δυτική Θεσσαλονίκη με το κέντρο.

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού είπε πως «η ασθένεια έδειξε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η αλαζονεία, η δύναμη, ο πλούτος, το κέρδος ως τρόπος ζωής δεν μπορούν να συνεχίσουν να φωλιάζουν στην καρδιά μας. Πρέπει να ξαναθέσουμε στο κέντρο της ιστορίας, τον άνθρωπο. Πρέπει να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη, για την αγάπη, για την αλληλεγγύη, για την ελευθερία, που είναι συνάντηση με τον άλλο. Μπορούμε να συναντηθούμε μέσα στην προσευχή και στην αγάπη» και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους «Καλά Χριστούγεννα».

Πηγή: www.amna.gr