Γερμανία: Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θα προτείνει νέο ηγέτη για την CDU στις 24 Φεβρουαρίου

H απερχόμενη επικεφαλής της κεντροδεξιάς Xριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ «θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για τη μελλοντική προεδρία του κόμματος στις 24 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο τοπικός πρωθυπουργός της Σαξονίας Mίχαελ Κρέτσμερ (CDU) στο περιοδικό «Focus».

«Θα οργανώσω το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί η εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος. Στη συνέχεια θα γίνει διαβούλευση με τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) για τον (κοινό) υποψήφιο καγκελάριο», δήλωσε ο Κρέτσμερ.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ είπε πρόσφατα στο πρακτορείο Reuters ότι θα συναντήσει τους τρεις εν δυνάμει υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος και την καγκελαρία την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν επί του θέματος, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Ως δυνάμει υποψήφιοι φέρονται ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς, ο τοπικός πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

 

Πηγή: thestival.gr