Η Ford δίνει λύσεις στο θόλωμα του παρμπρίζ

Όταν επιστρέφουμε από κάποια δραστηριότητα στο αυτοκίνητό μας ή όταν μπαίνουμε σε αυτό μετά από βροχή φυσικό επακόλουθο είναι μετά από λίγη ώρα να θολώσει το παρμπρίζ, καθυστερώντας έτσι την επιστροφή μας στο σπίτι για λίγα λεπτά, αφού θα χρειαστεί να βάλουμε σε λειτουργία το κλιματιστικό προκειμένου να έχουμε άριστη ορατότητα.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Ford βάζει σε εφαρμογή το Windscreen Weather Station, που αποτρέπει αυτό το φαινόμενο ανιχνεύοντας την υγρασία στον αέρα και τις αλλαγές θερμοκρασίας στο κρύσταλλο, ενεργοποιώντας στη συνέχεια αυτόματα το σύστημα κλιματισμού, εάν χρειαστεί, ενώ επιλέγει και την κατάλληλη ρύθμιση ροής αέρα.

Το Windscreen Weather Station τοποθετείται στο κρύσταλλο δίπλα στον εσωτερικό καθρέπτη που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Το σύστημα έχει διαστάσεις 5×3 cm και περιλαμβάνει αρκετούς αισθητήρες. Η τελευταία έκδοση, που ήδη λανσαρίστηκε με τα Ford Kuga και Explorer, βοηθά επίσης στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 μειώνοντας τη χρήση του συμπιεστή του A/C.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί ορισμένων ηλεκτροκίνητων μοντέλων Ford μπορούν να χρησιμοποιούν το Ford Pass για να ξεπαγώνουν το παρμπρίζ και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία της καμπίνας πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Για το εξωτερικό των κρυστάλλων, η τεχνολογία Quick Clear της Ford που είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ξεπαγώνει το παρμπρίζ μέσα σε δευτερόλεπτα πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Πηγή: www.amna.gr