Η πρώτη αποστολή του Ντρεοσί στο «τριφύλλι»

Στην πρώτη του εβδομάδα ως γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, ο Πιέρ Ντρεοσί έχει ήδη αρχίσει να καταγράφει, να ενημερώνεται και να αξιολογεί τους πάντες και τα πάντα στο «στρατόπεδο» των «πράσινων».

Έχοντας λάβει οδηγία κι απ’ την ιδιοκτησία του «τριφυλλιού» να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις και (πολύ περισσότερο) «ξηλώματα» στο ρόστερ και στο συνολικό δυναμικό του κλαμπ. Αλλά οι όποιες αλλαγές να γίνουν σταδιακά και κατόπιν δίκαιης αξιολόγησης των πάντων.

Η πρώτη «αποστολή» του Γάλλου GM θα είναι το «άδειασμα» του ρόστερ απ’ τους παίκτες που δεν υπολογίζει ο Λάζλο Μπόλονι, λίγο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του δυναμικού της ομάδας, περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται πως θα υπάρξουν τουλάχιστον 9-10 αποχωρήσεις, με λύσεις συμβολαίων (π.χ. Μπεκ), με δανεισμούς ή ακόμη και με πωλήσεις.

Επίσης, ανεξάρτητα από τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο (δύο με τρεις κινήσεις), ο Ντρεοσί έχει οριοθετήσει ως άμεση προτεραιότητα, την πλήρη αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού σε επίπεδο πρώτης ομάδας και Ακαδημίας. Δημιουργώντας μέρα με τη μέρα ένα «δίκτυο» που θα επεκτείνεται στην Ευρώπη και την Αφρική και στο μέλλον και σε άλλες, πιο «δύσκολες» αγορές, όπως αυτή της Λ. Αμερικής.

Από εκεί και πέρα ο 61χρονος Γάλλος, φέρνει στον Παναθηναϊκό κι ένα σημαντικό αβαντάζ: Μία μεγάλη «βάση δεδομένων» και πληροφοριών, που έχει «χτίσει» ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής στο ποδόσφαιρο ως διευθυντής στις Ρεν και Παρί FC.

Ο «σκληρός δίσκος» του Ντρεοσί περιλαμβάνει παίκτες από πολλά πρωταθλήματα, καθώς επίσης κι από χαμηλότερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής «ζώνης», αλλά κι από αφρικανικές χώρες, όπου βρίσκονται του άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του, που τον ενημερώνουν ανά τακτά διαστήματα για νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βγει ακόμη στον «αφρό».

Όλα αυτά βρίσκονται πλέον στη… διάθεση του Παναθηναϊκού, με το νέο GM του «τριφυλλιού» να προετοιμάζει παράλληλα (και) την αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ, με την πρόσληψη τόσο Ελλήνων σκάουτ (για να ελέγχουν τα ταλέντα ανά την ελληνική περιφέρεια), όσο και ξένων για τις αγορές του εξωτερικού.

Ο Ντρεοσί θέλει να στελεχωθεί μελλοντικά το δυναμικό της Ακαδημίας με παίκτες 14-17 ετών (και) από τις αγορές του εξωτερικού, με στόχο να «χτιστούν» εσωτερικά στον Παναθηναϊκό (με πολύ χαμηλό κόστος) και να φτάσουν ως την πρώτη ομάδα.

Παράλληλα σκοπεύει λίαν συντόμως να ετοιμάζει ξεχωριστές λίστες με πιθανούς στόχους ανά θέσεις (λίστες που θα «ανανεώνονται» διαρκώς), για να γίνουν και οι αντίστοιχες κινήσεις, ανάλογα με το τι θα «ψάξει» ο Παναθηναϊκός στις αγορές το προσεχές καλοκαίρι.

Πηγή:www.amna.gr