Ισόβιος αποκλεισμός σε στέλεχος της Καραμπάχ

Η UEFA ανακοίνωσε την Πέμπτη τον δια βίου αποκλεισμό του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), λόγω ενός μηνύματος μίσους κατά των Αρμενίων, εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο λόγος για τον Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, επικεφαλής επικοινωνίας της Καραμπάχ, ο οποίος είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τις 3 Νοεμβρίου και στον οποίο επιβλήθηκε ισοβίως η «απαγόρευση άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», όπως ανακοίνωσε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Επίσης θα «ζητήσει από τη FIFA να επεκτείνει αυτήν την απαγόρευση σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον σύλλογο του Αζερμπαϊτζάν.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ερεύνησε για σχεδόν ένα μήνα την πιθανή παραβίαση από τον Ιμπραχίμοφ δύο από τους κανονισμούς της, δηλαδή τους «βασικούς κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και την «απαγόρευση κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς ή διακρίσεων», όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Αρμενική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFA) ζήτησε τον αποκλεισμό της Καραμπάχ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ισχυριζόμενη ότι ο επικεφαλής επικοινωνίας του συλλόγου είχε ζητήσει «να σκοτώσουν όλους τους Αρμένιους, νέους και ηλικιωμένους, χωρίς διάκριση», ενώ επίσης «δικαιολόγησε το γεγονός ότι η Τουρκία διέπραξε την αρμενική γενοκτονία το 1915 και το 1916».

Πηγή:www.amna.gr