Κρεασιόν για το Met Gala, εμπνευσμένη από την εκστρατεία εμβολιασμού

Από το 1948, κάθε πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, η υψηλή κοινωνία της κουλτούρας μαζεύεται – με πρόφαση τη συγκέντρωση χρημάτων για το Costume Institute του Metropolitan Museum of Arts – και επιδίδεται σε επίδειξη όλο και πιο εξωπραγματικών κρεασιόν μόδας στο Met Gala. Δυστυχώς, η πανδημία έβαλε φρένο στην εξτραβαγκάντσα της νεοϋρκέζικης ελίτ: το περυσινό Met Gala ματαιώθηκε και το φετινό – θα γίνει σε μικρότερη κλίμακα – αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο. Αυτή η εξέλιξη δεν εμπόδισε τον νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Brendan MacCann να δημιουργήσει μια κρεασιόν για το Met Gala, εμπνευσμένη από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού.

Η 100% χειροποίητη κρεασιόν του McCann τιμά τις πραγματικές «σελέμπριτις» της εποχής μας: τους επιστήμονες και τους ειδικούς που σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησαν αποτελεσματικά εμβόλια.

«Ανέκαθεν, το Met Gala ήταν η αγαπημένη μου εκδήλωση μόδας της χρονιάς» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Hyperallergic, ο McCann. Πέρυσι, όντας ο ίδιος σε καραντίνα, δημιούργησε ένα φόρεμα εμπνεόμενος από το θέμα της εκδήλωσης που ματαιώθηκε, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που είχε στο σπίτι: παλιές κουρτίνες, σακούλα σκουπιδιών και ρολόι κουζίνας. Η φετινή του κρεασιόν είναι μια εβαζέ φούστα από μεγάλα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με ασύμμετρο κορσέ από τσιρότα με στρας. Κάλυμμα της κεφαλής είναι μια γιγαντιαία σύριγγα και το σύνολο συμπληρώνεται από μια πλαστική τσάντα φάκελο, στην οποία είναι αναγραμμένη η λέξη «FAUCI» και η οποία είναι γεμάτη με ντόνατς που δωρεάν προσφέρει η Krispy Kreme σε όποιον έχει εμβολιαστεί. Μωβ λατέξ γάντια ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

«Ελπίζω κάποτε να παρευρεθώ στο αληθινό Gala» είπε ο McCann. «Θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακόμη κι αν θέλουν να καθαρίσω με ηλεκτρική σκούπα τα σκαλοπάτια… Είμαι διαθέσιμος!» πρόσθεσε.

Πηγή: www.amna.gr