Πορεία φοιτητικών παρατάξεων – Μικρής έντασης επεισόδια

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ανήκουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ και διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ολιγόλεπτη ένταση σημειώθηκε όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κατέβουν από την πλατεία στο οδόστρωμα της οδού Εγνατίας για να ξεκινήσουν από εκεί πορεία και απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Στη συνέχεια προσήλθαν περιπολικά της αστυνομίας καλώντας τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας σε εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της πλατείας Αρχαίας Αγοράς στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου φώναξαν συνθήματα και μετά από 20 λεπτά αποχώρησαν.

Στην συγκέντρωση και πορεία ενώθηκαν μετά τη 1 και μέλη από τον Ζ΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, που ζητούν ολιγομελή τμήματα για τη λειτουργία των σχολείων και να μην επεκταθεί το ωράριο των νηπιαγωγείων.

Στο μεταξύ ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τις προσαγωγές φοιτητών εξέδωσαν φοιτητικές παρατάξεις που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και προγραμματίζουν πορεία το απόγευμα. «Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες. Καταδικάζουμε την απρόκλητη και αναίτια ρίψη χημικών και τις συλλήψεις που σημειώθηκαν πριν λίγο στο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου», αναφέρουν.

Πηγή: www.amna.gr