«Πράσινο φως» για την ανάπλαση της Αριστοτέλους

Το «πράσινο φως» άναψε τα ξημερώματα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης όσον αφορά την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, αλλά και για το γλυπτό έργο τέχνης με τίτλο «METEORON», το οποίο θα κοσμήσει τον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρ»χιακό μέγαρο.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το προσχέδιο ανάπλασης της Αριστοτέλους εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο και δέκα λευκά.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους, στόχος είναι να προκύψει ένας σχεδιασμός που να αναδεικνύει τον χώρο ως ισχυρό τοπόσημο και συγχρόνως να είναι εναρμονισμένος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση του «METEORON» σε χώρο απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο. Το γλυπτό είναι ένα έργο του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου. Η γλυπτική σύνθεση θα αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματιστές σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας, ενώ το έργο θα τοποθετηθεί σε μαρμάρινη βάση, σε σχέδιο του ίδιου του γλύπτη.

Οι διαστάσεις του γλυπτού στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι 1.40×1.40 μέτρα (μήκος – πλάτος) και το τελικό του ύψος μαζί με τη βάση θα είναι περίπου 10 – 11 μέτρα.

«Η Θεσσαλονίκη αξίζει και δικαιούται νέα τοπόσημα, σημεία με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που θα αποτυπώνουν τη σύγχρονη δημιουργία των ανθρώπων της, σημεία που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και θα γίνουν καλλιτεχνικά ερεθίσματα μέσα από την καθημερινότητα», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: www.amna.gr