Σκουρτόπουλος: «Έτοιμα να ανταποκριθούν τα παιδιά»

Στη «μάχη» του «παραθύρου» του Νοεμβρίου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022 ρίχνεται η εθνική, με στόχο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. «Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, πριν από τους δύο αγώνες, αύριο (27/11, 19:00) με τη Λετονία και την Κυριακή κόντρα στη Βουλγαρία (29/11, 19:00). Ενόψει δε του «παραθύρου» του Φεβρουαρίου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε πως «το ιδανικό σενάριο θα είναι να διευρύνουμε τη διαδικασία διαδοχής που έχει καλλιεργηθεί με πρόγραμμα από τότε που άρχισε η διαδικασία των “παραθύρων”».

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από το Σεράγεβο, όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις με Λετονία και Βουλγαρία:

Για την πρώτη αντίπαλο, Λετονία, ο Σκουρτόπουλος τόνισε: «Δεν την είχαμε αντιμετωπίσει στο πρώτο “παράθυρο” και όπως την έχουμε δει στα παιχνίδια της, η  Λετονία είναι μια πολύ καλή ομάδα, παρότι δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη διαδικασία και έχει δύο ήττες. Δεν αντικατοπτρίζουν πάντως αυτά τα αποτελέσματα την ποιότητά της. Επιπλέον, είναι και ενισχυμένη σε αυτό το “παράθυρο” με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θα φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα εξαρτηθει κυρίως από την άμυνά μας που πρέπει να είναι επιθετική, με μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα και στο περιφερειακό σουτ. Πρέπει να το ελέγξουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα ανοιχτά σουτ και τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους, ειδικά σε καταστάσεις transition. Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αφ’ ενός θα μας δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφ’ ετέρου θα συνεχίσουν αυτήν την πολύ καλή πορεία που έχουμε στα προκριματικά».

Με δεδομένο ότι η εθνική θα παρουσιαστεί με πολλά νέα πρόσωπα στα παιχνίδια στο Σεράγεβο, ο Ομοσπονιακός προπονητής είπε ενόψει του «παραθύρου» του Φεβρουαρίου: «Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να διευρύνουμε την διαδικασία διαδοχής που έχει καλλιεργηθεί με πρόγραμμα από τότε που άρχισε η διαδικασία των “παραθύρων”. Θα εξαρτηθεί σίγουρα από το αποτέλεσμα, αλλά αν καταφέρουμε να πάρουμε αυτά που θα δώσουν την πρόκριση, θα εξασφαλίσουμε και την παρουσία πολλών περισσότερων νέων παιδιών στην επόμενη διαδικασία. Έτσι κι αλλιώς, στην προεπιλογή έχουμε πολλούς, μακάρι να έχουν μια καλή παρουσία μέχρι τότε στο πρωτάθλημα και κυρίως την υγεία τους, που είναι το βασικό ζητούμενο, ειδικά στις ημέρες μας και να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια πολύ ανανεωμένη Εθνική, ίσως κάποιες εικόνες από το μέλλον».

Στο τέλος, ο Σκουρτόπουλος μίλησε και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει στη «φούσκα» του Σεράγεβο η εθνική: «Ζούμε κάποιες πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά περνώντας οι ημέρες και δουλεύοντας σε αυτές, μέσα στη “φούσκα”, βλέπουμε ότι είναι καλές, μπορούμε να είμαστε απερίσπαστοι και η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά των παιδιών και είμαστε αισιόδοξοι για να πετύχουμε δύο καλά αποτελέσματα. Στην περίοδο που διανύουμε, πιστεύω ότι είναι μια λύση που αξίζει να εφαρμόζεται. Δεν είναι δύσκολη η παραμονή εδώ. Αντίθετα παρέχει ασφάλεια και τη δυνατότητά να γίνεται σωστή δουλειά. Εξισορροπείται, έτσι μια σίγουρα δυσμενής κατάσταση που είναι η απομόνωση, αλλά συνολικά η προσπάθεια των διοργανωτών είναι πολύ καλή, για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας και τη δουλειά μας».

Πηγή:www.amna.gr