Την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής για τους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, αρμόδιας για την εξέταση ζητημάτων που αφορούν τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, ζητούν με επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Κώστας Πουλάκης και Δανάη Κολτσίδα.

Με την επιστολή τους αυτή, αφού αναγνωρίζουν τη δυσκολία του έργου της Επιτροπής, δεδομένου ότι εκλογικοί κατάλογοι του εξωτερικού συγκροτούνται για πρώτη φορά από μηδενική βάση, οι κ.κ. Πουλάκης και Κολτσίδα, υπογραμμίζουν ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εμπέδωση της διαδικασίας που εγκαινιάζεται με τον συγκεκριμένο νόμο, την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ακεραιότητά της και, κυρίως, τη διευκόλυνση όλων των συμπολιτών μας που θα θελήσουν να ασκήσουν το δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος αυτός, χωρίς καθυστερήσεις και εμπόδια».

Τέλος, επισημαίνουν τη σημαντικότητα της έγκαιρης και ορθής λειτουργίας της Επιτροπής, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ή αμφισβητήσεις σχετικά με την πρωτόγνωρη διαδικασία που αφορά έναν μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας που ζουν στο εξωτερικό.

Πηγή: www.amna.gr